Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Okolí > Akce v regionu > Masopustní gastrovečer

Masopustní gastrovečer

Místo
Zámek 53, Žďár nad Sázavou 2, 59102 Žďár nad Sázavou
Datum konání

K únoru patří masopust... A k masopustu lahodné pochoutky, dobré pití a cimbálová muzika. To vše si můžete užít během zámeckého Masopustního gastrovečera s luxusní degustační večeří o šesti chodech. Při tvorbě banket menu byl kladen důraz kvalitu, lokálnost i příběhy jednotlivých surovin s přihlédnutím k sezónnosti. Chody budou navíc spárované s tím nejkvalitnějším moravským vínem i regionálním pivem. BANKET MENU: Přípitek: Cider z Foroty (originální „cider“ z jabloňového sadu zámku Kinských) Studený předkrm I: Aspik z uzeného vepřového kolene s mozaikou z kořenové zeleniny Studený předkrm II: Filírovaná kachní prsa připravovaná metodou „sous-vide“ na lůžku zázvorovo – medové červené řepy Polévka: Kaštanové cappuccino s lanýžovým olejem Teplý předkrm: Vepřový prejt podávaný se šouletem a fermentovanou cibulí Hlavní chod: Pomalu pečený vepřový bůček servírovaný s domácími bramborovými noky (kapusta, slanina a cibule) Dezert: Makové koblížky na švestkovém coulis doplněné vaječným likérem Káva a digestive: Espresso, cappuccino / Brazílie Santos (chuťové tóny: hořká čokoláda, sladké ovoce a arašídy) – výběrová káva 100% arabika (pražírna Kafe Křižka) Jablkovice ŽUFÁNEK / osobitá výběrová ovocná pálenka z Boršic u Uherského Hradiště Špičková piva a vína párovaná k jednotlivým chodům: Bílá Dáma 12° – pšeničné, svrchně kvašený světlý ležák (pivovar Revolta ,Žďár nad Sázavou) Pálava, 2019, polosuché (vinařství ILIAS, Pavlov) Chardonnay 2018, suché (vinařství BÍZA, Čejkovice) Naše červené, 2018-2019 – cuvée 4 odrůd “bordeux“, suché (vinařství Přátelé Pavlova, Pavlov) Nealkoholické nápoje: Džbány s vodou, citrusy a mátou Hudební doprovod: Po celý večer bude hrát cimbálová muzika Klaret z Mikulova, v čele s primášem Jiřím Vrbkou. Díky pěveckým kvalitám, tradičnímu nástrojovému obsazení (housle, klarinet, viola, cimbál a kontrabas) a individuálním schopnostem svých muzikantů se soubor zabývá jak tradičním folklorním repertoárem Moravy či Slovenska, tak i interpretací světových evergreenů nebo slavných operních, operetních i filmových melodií ve vlastních aranžmá. Menu pro vás připravuje tým kreativních mistrů kuchařů a jejich studentů žďárské Střední školy gastronomické Adolpha Kolpinga. Studenti školy se mohou pyšnit také přípravou několika banketů pro prezidenty, papežského legáta, olympioniky a mnoho dalších známých osobností. „Stejně jako se náš tým stará o prezidenty, bude se starat i o vás. Gastronomický zážitek podpoří také tým pozorných číšníků a servírek,“ doplňuje Cočev. Důležité informace: Předepsaný dress code: nedbalá elegance (smart casual) Kapacita je omezena na 60 míst. Kapacita jednoho stolu je 10 osob. Místo konání: Freskové sály zámku Návštěvníkům z větších dálek doporučujeme zarezervovat si pro tento večer ubytování přímo v zámeckém areálu. Vstupenky: Cena vstupného na Gastrovečer: 1 700 Kč / osoba V případě koupě dvou vstupenek: 3 000 Kč / 2 osoby Vstupenka zahrnuje šestichodové menu s přípitkem, piva a vína spárovaná s chody a hudební zážitek. Vstupenky zakoupíte v Turistickém informační centru Zámek Žďár a Turistickém informačním centrum Žďár nad Sázavou. Rezervace míst do 16. 2. 2022 Chci koupit vstupenku: předprodej v TIC Zámek Žďár nad Sázavou / hotově i kartou předprodej v TIC Žďár nad Sázavou / hotově Vstupenky vám rádi zašleme i do emailu, stačí napsat na kohoutova@zamekzdar.cz. Prodej vstupenek končí 16. 2. 2022 v 18.00. Máte dotazy? Ráda Vám na ně zodpovím: Eva Kulková +420 603 210 321 events@zamekzdar.cz

detail akce Masopustní gastrovečer
Zpět na přehled